Duo-expositie juli + augustus: Patricia van Mierlo en Marie-Jose Verbeeten

In juli en augustus kun je weer een nieuwe expositie bewonderen in wijkcentrum De Nieuwe Stede. Aan de wanden zal je de mixed-media werken zien van Patricia van Mierlo, en de vitrinekast wordt gevuld met het mooie werk van Marie-Jose Verbeeten.

Twee totaal verschillende dames en kunst, die elkaar goed aanvullen tijdens deze interessante duo-expositie. Ben je benieuwd? Kom dan na 5 juli gerust eens een kijkje nemen!

Lees in de tussentijd hieronder wie Patricia en Marie-Jose zijn.


Over Marie-Jose

Marie-Jose, geboren en getogen in het rustige en gezellige Sint Anna, staat op het punt haar unieke dotpaintings te exposeren in de Nieuwe Stede. Na twee succesvolle deelnames aan de open ramen route, heeft ze besloten haar werk in het wijkcentrum aan het publiek te tonen. Wat drijft haar? Een passie voor creativiteit en de wens om anderen kennis te laten maken met de rustgevende en verrassende wereld van dotpainting.

Dotpainting ontdekte Marie-Jose in 2021, op zoek naar een nieuwe creatieve uitdaging. Het bleek de perfecte manier om haar gedachten tot rust te brengen en tegelijkertijd prachtige kunstwerken te creëren. Elk project is een avontuur, zonder vast thema, waarbij ze zich telkens opnieuw laat verrassen door wat ontstaat. Geen twee werken zijn hetzelfde, en dat maakt elk stuk uniek en bijzonder.

Hoewel ze autodidact is, heeft Marie-Jose veel geleerd van een online cursus en haar eigen zoektocht naar technieken en inspiratie. Haar doel is simpel maar krachtig: laten zien dat je met iets ogenschijnlijk eenvoudigs als “dotjes” verrassend mooie dingen kunt maken.

Marie-Jose hoopt dat bezoekers van haar expositie dezelfde vreugde en rust zullen ervaren die zij vindt in het creëren van haar kunst. “Ik heb eigenlijk geen verwachtingen,” zegt ze bescheiden. “Ik wil gewoon dat mensen genieten.”

Over Patricia

Maak kennis met Patricia. Geboren en getogen in Tilburg, heeft Patricia haar creatieve wortels zowel in de stad als in het nabijgelegen Goirle.

De kans om in de Nieuwe Stede te exposeren kwam onverwacht, dankzij een suggestie van een van haar buren. Wat begon als een spontaan idee, leidde al snel tot een serieuze voorbereiding voor haar tentoonstelling. Patricia had aanvankelijk gedacht aan slechts een paar werken, maar haar enthousiasme resulteerde in een grotere collectie dan verwacht.

Patricia’s werk wordt gekenmerkt door het gebruik van verschillende materialen en technieken, vaak aangeduid als mixed media. Haar thema’s variëren van abstracte zeegezichten en luchten tot dieren en portretten.

Vanaf jonge leeftijd was Patricia omringd door creativiteit. Een naaimachine in de woonkamer was haar eerste introductie tot een wereld van maken en creëren. Wat begon met het naaien van kleding, groeide uit tot het maken van muziekdoosjes, sieraden, kraamcadeautjes en uiteindelijk kunstwerken op grotere doeken.

Patricia is autodidact. Haar passie voor kunst is gegroeid door zelfstudie en voortdurende oefening. Ze gelooft sterk in de waarde van “me-time” en moedigt anderen aan om kleine momenten van creativiteit in hun drukke leven in te bouwen. Of het nu gaat om tekenen, schilderen of gewoon spelen met ideeën, deze kleine creatieve uitingen kunnen helpen om de stress van alledag los te laten.

De naam #arealP, die ze vaak gebruikt als signature voor haar zelfgemaakte dingen, heeft een bijzondere oorsprong. Als jong meisje maakte Patricia vaak haar eigen kleding. Wanneer mensen vroegen waar haar unieke stukken vandaan kwamen, antwoordde ze speels dat ze “unne echte P” waren. Dit werd later #arealP, een label dat haar authentieke en zelfgemaakte creaties vertegenwoordigt.

Patricia kijkt ernaar uit om haar werk tentoongesteld te zien en is benieuwd naar de reacties van bezoekers. Ze hoopt dat haar kunst hen zal inspireren om de kleine dingen in het leven te waarderen en om hun eigen creativiteit te omarmen, al is het maar voor een paar minuten per dag.


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *