laat zien wie je bent met je kunst, verzameling of andere hobby!

Over
Exposeren in de Wijk

Kunstcoördinatoren bij wijkcentrum De Nieuwe Stede

 

Over Gee

Natuurkunstenares

Als natuurkunstenares stop ik in elke tekening en schildering veel liefde, geduld en toewijding, met oog voor detail.  Daarmee wil ik je laten zien hoe mooi onze biodiversiteit is en geef ik het natuurlijke leven een podium. Ik wil de aanschouwer ermee raken zodat zij de schoonheid zien die ik ook zie.

Daarnaast geef ik online cursussen en offline creatieve workshops voor jong en oud. Ik geloof dat in iedereen een creatieveling huist en iets moois kan maken. Hetzij met aquarel zoals ik doe, of met iets anders.

Actrice Mary Lou Cook zei eens “Creativiteit is uitvinden, experimenteren, groeien, risico’s nemen, regels breken, fouten maken en plezier hebben” en dit zie ik als een mooie basis voor iedereen die op zoek is naar meer creativiteit in het leven. Met plezier neem ik deel aan je creatieve ontwikkeling om je toe te juichen, te ondersteunen en te helpen met je (eerste) expositie bij de Nieuwe Stede. 

Ooit exposeerde ik zelf in wijkcentrum De Nieuwe Stede toen Jolanda nog als kunstcoördinator aan het roer stond. Toen had ik niet durven dromen dat ik ooit het stokje van haar over zou nemen. Deze taak vervul ik met trots en ik kijk met plezier uit naar alle mooie exposities die Jos en ik mogen gaan organiseren.

Over Jos

Ik woont nog maar kort in de wijk en ben heel tevreden met mijn appartement aan het Kromhoutpark.

Ik was in mijn beroepsleven werkzaam in de jeugdzorg en jeugd GGZ en ben nu gepensioneerd. Zelf maak ik geen kunst, maar ben wel een geïnteresseerd bezoeker van exposities en musea. Ook richt ik al heel wat jaren exposities in voor een woonzorgcentrum in Goirle.

Omdat smaken en ideeën verschillen doe ik dit niet alleen. Met een collega heb je altijd een bredere kijk. In de Nieuwe Stede vorm ik daarom een duo met Gee.

Ik hou van herkenbare kunst en kunst hoeft helemaal niet hoogdravend te zijn. Eigenlijk zijn alle producten waarmee mensen de bedoeling hebben iets van zichzelf te laten zien kunst.

Daar kunnen anderen dan van genieten en mogelijk iets van zichzelf in herkennen. Op deze wijze werkt “Kunst in de wijk” verbindend!

Over de locatie

Wijkcentrum De Nieuwe Stede biedt een geweldige mogelijkheid voor kunstenaars en creatieve geesten om hun werk tentoon te stellen. Het is een dynamische plek met meerdere maatschappelijke voorzieningen en een breed scala aan activiteiten.

Het wijkcentrum beschikt over de volgende mogelijkheden waar je jouw kunstwerken (kostenloos) kunt presenteren.

Wanneer je je aangemeld hebt en we contact met je opnemen om te exposeren, maken we uiteraard een afspraak op het wijkcentrum om kennis te maken met elkaar.

Ben je voor die tijd al benieuwd? Kom gerust eens langs of neem een virtuele tour door het wijkcentrum voor een sfeerimpressie.

Wanden in de hal


De muren in de centrale hal zijn ideaal voor het ophangen van schilderijen, foto’s, en andere tweedimensionale kunstwerken. Er is een galerij ophangsysteem beschikbaar, geschikt voor zowel grote als kleine werken.

Er kunnen ongeveer 25 a 30 schilderijen hangen, afhankelijk van het formaat en de wensen van de exposant(en) en de kunstcoördinatoren.

Twee vitrinekasten


Deze vitrines zijn perfect voor het tentoonstellen van kleinere kunstwerken, sieraden en andere driedimensionale objecten.

De kasten zijn afgesloten en de sleutel is in het bezit bij het beheer van het wijkcentrum.